Online veilinghuis Catawiki

Ben je op zoek naar een veilinghuis, maar is er geen in de buurt? Of ben je op zoek naar unieke objecten, die niet in de winkel te verkrijgen zijn, maar weet je niet zo goed waar je moet gaan beginnen met zoeken? Catawiki biedt de oplossing. Online veilinghuis Catawiki is een relatief nieuwe website waar je mee kunt doen aan wekelijkse veilingen.

Bij Catawiki worden bijzondere objecten geveild onder leiding van een aantal professionele veilingmeesters. De website bestaat sinds 2008 maar heeft de laatste jaren meer aandacht gekregen. Verzamelaars kunnen op de website bijhouden welke verzameling zij hebben. Hier komt ook de naam vandaan, want het is dus een soort catalogus van verzamelaars, die op één plek te zien is. Pas sinds 2011 worden de items die de verzamelaars niet meer hoeven ook daadwerkelijk geveild.Welke items veilt Catawiki?

Een korte blik op de website van Catawiki laat zien dat de website in van alles gespecialiseerd is. Zo zijn er niet alleen veilingen van kunst, maar ook van kavels, antiek, horloges, fashion, sieraden, postzegels en zelfs auto’s. Zo worden er elke week meer dan 30.000 kavels verkocht via Catawiki. Het is erg makkelijk om via Catawiki ook zelf items te veilen. Je kunt via de website namelijk tips krijgen over het maken van foto’s van jouw objecten, evenals tips over de beste veiling organiseren. Met 160 veilingmeester weet je daarnaast dat jouw veiling in goede handen is.

Hoe succesvol is Catawiki?

Catawiki heeft ongeveer 12 miljoen bezoekers per maand. Dit is een enorm groot aantal, waarbij je je kan voorstellen dat dit ondertussen kunst-, antiek- en postzegelliefhebbers uit de hele wereld zijn. Dat is ook het geval bij Catawiki. Een groot deel van de bezoeker komt niet uit Nederland en dat laat het belang van Catawiki zien. Juist omdat het via internet zo makkelijk is geworden om te zien welke objecten er zijn en omdat het zo met de post jouw kant op kan komen, kan je vanuit de hele wereld meebieden op objecten.Per week zijn er ongeveer meer dan 300 veilingen. Deze veilingen bevatten dan een verzameling van verschillende objecten, die niet per se uit één verzamelaar hoeven te komen. Door de expertise van de veilingmeesters worden objecten met alle zorgvuldigheid bij elkaar gezocht, zodat er een juiste en goede veiling staat waarop jij kan meebieden.

De veiligheid van Catawiki

Catawiki waarborgt op vele manieren de veiligheid van het veilen. Zo zijn er 160 veilingmeester die daadwerkelijk gespecialiseerd zijn in veilen, die toezicht houden op allerlei veilingen. Daarnaast is er altijd notarieel toezicht vanuit een notaris. Ook kan je op allerlei manieren veilig betalen, nadat je een veiling gewonnen hebt.

Verder heeft de website een goede klantenservice, die ten eerste bestaat uit een pagina met allerlei veelgestelde vragen. Daarnaast kun je de klantenservice op verschillende manieren bereiken, via telefoon, email of andere middelen. Verder laat Trustpilot zien dat op basis van bijna 8500 beoordelingen Catawiki goed scoort op veiligheid. De beoordelingen hebben geen gemiddelde van 8.9 uit 10, dus dit zit helemaal goed.