Op zoek naar een oldtimer? Bezoek een veiling

Bij een veiling denk je vaak aan een veiling voor kunst, schilderijen of andere unieke objecten. Vaak staan mensen er niet bij stil dat dit natuurlijk ook geldt voor de meest unieke auto’s, zoals oldtimers. Voor oldtimers zijn er een aantal veilingen te vinden in Nederland, maar ook online.

En dat laatste is eigenlijk nog wel het gemakkelijkste, je kunt namelijk alle specificaties van de auto’s opzoeken op internet. Vaak staat het al bij het veilingobject gemeld, en vervolgens kun je meebieden op de auto. Het is een veilig bij opbod, maar er zit een tijdslimiet aan. De veiling stopt dus op een bepaald moment en de persoon die dan het hoogst geboden heeft, krijgt de oldtimer. Op deze manier kun je wat efficiënter bieden dan normaal.

Welke oldtimers worden er zoal te koop aangeboden?

Chevrolet Corvette, MG-B Roadster, Jaguar XJS, Mini Cooper S, Mercedes Benz SL, Chrysler Windsor, Fiat 500, Triumph TR om er maar eens een paar te noemen.

Waar kan ik online een oldtimer veiling bezoek?

Er zijn een aantal plekken waar je online een veiling voor oldtimers of oude auto’s kan bezoeken. De grootste plek is waarschijnlijk Catawiki. Daar is een pagina gemaakt speciaal voor oldtimers, waar mensen hun oldtimers op plaatsen met foto, beginprijs en uitleg van de auto. Catawiki waarborgt dat alle auto’s op de juiste wijze op de website komen te staan. Bij de auto’s wordt ook gemeld hoe veel er nu al geboden is.

Hierdoor kun je gemakkelijk over de homepage gaan en zien welke prijzen jij nog uit wil gaan geven of je kunt zien of er iets bij zit wat jij er mooi uit vindt zien. Het mooie is dat de veilingmeesters van de website al een prijs hebben aangegeven, zodat je kan zien of de prijs al boven de ‘normale’ waarde aan het vallen is of dat dat juist niet het geval is. Zo kan je ook al een kleine inschatting maken of je eventueel nog winst met de auto kan behalen of niet.

Een real life veiling met oldtimers

Uiteraard zijn er ook veilingen voor oldtimers die in real life zijn. In dat geval is het het beste om via internet te zoeken naar veilingen in de buurt. Je wil natuurlijk best een stukje rijden als je weet dat daar een hele unieke oldtimer te verkrijgen is, maar je moet wel weten wanneer er wat precies is. Op internet zijn overzichten te vinden van geplande veilingen bij bepaalde veilinghuizen. Voor auto’s zijn er ook nog wel aparte veilinghuizen, die je het beste zelf kan benaderen.

Welke prijzen moet ik verwachten?

Een korte blik op de homepage van de oldtimerveiling bij Catawiki laat zien dat je zeker op een prijs van tussen de €20.000 en €40.000 moet rekenen. Voor de meeste liefhebbers zal dit geen enkel probleem zijn, want ze krijgen daar wel een zeer unieke auto voor terug. De meeste veilingen zijn ook nog gespecialiseerd in bepaalde soort oldtimers. Zo zijn er veilingen voor oldtimers die Frans zijn of juist van een bepaald merk. Ook iets jongere oldtimers, die we youngtimers noemen, worden in een speciale veiling geveild. Op deze manier kan je ook nog mee doen aan een veiling die meer past bij jouw smaak.

Antiekveiling