Veilingagenda: Wanneer is welke veiling?

Als je geïnteresseerd bent in veilingen, of je wil er binnenkort eens een bezoeken, dan kan het de moeite waard zijn om een veilingagenda te raadplegen. De meeste veilinghuizen organiseren namelijk maar ongeveer 6 keer per jaar een veiling. Je wil dan niet die ene mislopen.

Er zijn ook niet al te veel veilinghuizen, dus als je niet al te ver wil rijden voor een veiling, dan moet je er wel op tijd bij zijn. Gelukkig zijn er een aantal websites die een overzicht bieden voor veilingen. Dit doen zij in de vorm van een veilingagenda. Hier staan alle veilingen in van alle veilinghuizen in Nederland. Hierdoor loop je nooit een veiling mis.

De vorm van de veilingagenda

Voor jou, maar ook voor de veilinghuizen zelf, is het belangrijk om een overzicht te hebben van wanneer wat is. Je wil niet als veilinghuis een veiling hebben op het moment dat een concurrerend veilinghuis ook een veiling aan het organiseren is. Dan loop je klanten mis en dat is zonde voor jouw klanten en voor de objecten die je aanbiedt. Op deze manier heeft een veilingagenda dus twee doelen, jou informeren over wanneer er een veiling is, maar ook overzicht bewaren over alle veilingen die er georganiseerd worden.

Zo is het goed dat niet alle veilinghuizen in Amsterdam in hetzelfde weekend een veiling hebben. Op deze manier waarborg je dat iedereen de kans heeft objecten te verkopen en kopen via een veiling zonder dat je elkaar in de weg loopt.

Zo zie je soms zelfs dat veilinghuizen bij elkaar spullen weg willen halen. Dan is het goed dat je wel de kans hebt om naar een veiling toe te gaan, zonder dat dan je eigen veiling is. Het is dus ook goed voor de concurrentie om niet op hetzelfde moment een veiling te hebben.

Een nieuwsbrief

Wat daarbij handig kan zijn, is een nieuwsbrief. Hierin staat dan van elk veilinghuis wanneer zij ongeveer een veiling organiseren. Omdat een nieuwsbrief per email wordt gestuurd, weet je zeker dat je goed op de hoogte bent. Zo kan het zijn dat je goede ervaringen met een bepaald veilinghuis hebt. Je kunt dan in de nieuwsbrief zien wanneer zij ongeveer een veiling zullen gaan organiseren. Je weet dan dat je je spaargeld nog even moet laten staan.

Online veilingagenda

Tegenwoordig is het ook makkelijker dan ooit voor veilinghuizen om online dingen te laten zien. Zo kan je ook al zien welke dingen op een veiling geveild zullen worden, zodat jij je alvast kan oriënteren op bepaalde objecten. Zo kan je bij alle veilinghuizen even kijken wat er aangeboden zal worden en kan je in de agenda kijken wanneer er een veiling is. Op die manier kun je zelf heel slim bekijken wat je wil, hoe je dat voor elkaar gaat krijgen en hoe de veilingen zijn en wanneer.

Een veilingagenda is dus voor iedereen heel belangrijk, voor elk veilinghuis in Nederland, voor de mensen die geïnteresseerd in de veilingen die er allemaal georganiseerd worden, voor de verkopers die hun spullen via een veiling verkopen. In dat geval geldt dat weten is meten, dus op die manier werk je allemaal efficiënter.

Antiekveiling