Veilinghuis Van Spengen Hilversum

Woon je in de buurt van Hilversum en wil je eens een veiling bezoeken, dan kan het de moeite waarde zijn om naar Veilinghuis Van Spengen te gaan. Dit veilinghuis gelegen aan de Koninginneweg 25 te Hilversum biedt een groot aantal objecten aan. Wat deze objecten precies zijn, welke veilingen er allemaal georganiseerd worden en hoe je ook online een bod uit kan brengen, staat hieronder allemaal beschreven.

Van Spengen is daarmee een voorbeeld voor andere veilinghuizen, die ook op soortgelijke manier te werk gaan. Van Spengen bestaat sinds 1946 en is daarmee één van de oudste veilinghuizen van Nederland. Op jaarbasis zijn er ongeveer 6 veilingen. De naam van het veilinghuis komt voort uit het feit dat de oprichter van het veilinghuis Kees van Spengen was. Het veilinghuis staat bekend om 4 gecertificeerde registertaxateurs en 18.000 kavels die jaarlijks verkocht worden.

Wat wordt er zo al geveild via Veilinghuis Van Spengen Hilversum?

Van Spengen veilt ontzettend veel stukken die samengebracht worden tot 6 veilingen per jaar. Daar worden de meest unieke objecten geveild. Op de website is een overzicht te vinden van allerlei objecten die er via Van Spengen geveild worden. Zo worden er overwegend veel meubels via het veilinghuis geveild. Dit kan gaan van een aantal stoelen tot bepaalde kasten. Ook zijn er in het kader daarvan veel tapijten voor een veiling aangeboden. Schilderijen hebben altijd een prominente rol bij veilingen en zo ook bij dit veilinghuis.

Een belangrijk onderdeel van een veiling is ook altijd ander soortige kunst. Zo worden er bepaalde grafiek aangeboden. Hieronder vallen ook tegels en andere plaquetten. Verder zijn er veel juwelen die worden aangeboden, van zilveren objecten tot gouden. Hieronder vallen ook horloges. Andere kunst is bijvoorbeeld keramiek, dat vaak samen met glasobjecten worden aangeboden. Ook klokken vormen een belangrijk onderdeel van een veiling. Een nieuw soort kunst zijn sculpturen. Er wordt ook regelmatig winst uit Azië aangeboden via veilingen.

Hoe gaat de veiling in zijn werk?

Jaarlijks worden er 6 veilingen georganiseerd. Dit is bij de meeste veilinghuizen het geval. Op deze veiling worden de meest unieke objecten geselecteerd uit de collectie en die worden dan aangeboden aan het publiek. Omdat de veilingen niet elke week of elke maand zijn, worden de veilingen ook goed bezocht en heb je meer zekerheid dat jouw stuk ook daadwerkelijk verkocht wordt.

Op de website kan je, mocht je interesse hebben in een bepaald stuk, vast kijken hoe het eruit ziet en wat de richtprijs zal worden. Je kunt ook vast een bod uitbrengen. Dit doe je door voor de veiling een bod uit te brengen via de website. Je moet je dan registreren op de website, zodat jij, mocht je het object winnen, meteen kan betalen.

Verder is het mogelijk om fysiek naar de veiling toe gaan. Bij binnenkomst krijg je dan een bordje waarop je een nummer staat. Dat nummer is aan jou als persoon gelinkt en daardoor weet de veilingmeester dat jij een bod uitbrengt. Als jij het hoogste bod hebt, dan krijg je het object en dat is gelinkt via jouw nummer.

Antiekveiling